Legume de vara gratinate

de simona119 in Mancaruri de legume, 11 Iul 2012 | 15544 vizualizari

 

O mancare usoara, racoritoare, si foarte simplu de pregatit :)

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 2 vinete
  • 1 ou
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 conserva de rosii
  • unt
  • 250 g cascaval
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara gratinate:

Dovleceii si vinetele se taie rondele si se frig in tigaie cu foarte putin unt.

Sucul de rosii se paseaza bine impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, oregano, busuioc, si cele doua capatani de usturoi. Ungeti un vas termorezistent cu unt, asezati toate rondelele de dovlecei si vinete, si adaugati deasupra tot sosul de rosii. Puneti capacul si dati la cuptor pentru aprox 20-30 minute (cat sa scada putin sosul). Scoateti vasul din cuptor, presarati cascavalul ras deasupra, si dati din nou la cuptor, de data aceasta fara capac, pana cand cascavalul se topeste si face crusta aurie.

Lasati sa se raceasca si serviti simplu sau impreuna cu piept de curcan la gratar.

Si delicios si sanatos ;). Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara gratinate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu broccoli si conopida